Обуке васпитача ПУ „Лане“ за примену нових Основа програма предшколског васпитањa и образовања – Године узлета

Facebook
Twitter
LinkedIn


У Прешколској установи „Лане“ одржане су две дводневне обуке за васпитаче и медицинске сестре – вапитаче у оквиру Програма јачања капацитета предшколских установа за примену нових Основа програма  предшколског васпитањa и образовања.

„Програм  реализују Институт за педагогију и андрогогију Филозофског факултета Универзитета у Београду и УНИЦЕФ а  као део ширег пројекта Министарства просвете, науке и технолошког развоја под називом Инклузивно предшколско вапитање и образовање, које финансијски подржава Међународна банка за обнову и развој. Сем одржаних  дводневних обука,  подршка коју наша,предшколска установа добија састоји се и предстојећим  онлајн обукамаменторским подршкама и хоризонталној размену са другим установама,“  рекла нам је директорка ПУ“Лане“ из Кучева Биљана Кецман.

„Прва дводневна обука под називом  Концепција Основа програма Године узлета одржана је 05. и 06. марта и на њој су, између осталих,обрађиване теме везане за саму структуру  основа програма, шта су основни циљеви програма, како васпитачи виде дете у основама, какав би вртић желели и какву ПВО, циљевима васпитача, подршку добробити детета и друге.

Друга дводневна обука под називом „ Развијање реалног програма“ одржана је 19. и 20.  марта и у оквиру ње обрађиване су теме : Вршњачка заједница, Простор као трећи васпитач, Принципи развијања реалног програма, Стратегија васпитача у развијању реалног програма и друге,“ прецизирала је директорка вртића и додала : „Тренерски пар који је вршио обуке сачињавале су Ана Којић и Тијана Стаменковић.  Како  је наша установа једна од оних које су у узорку за праћење процеса имплементације програма на једној од обука присуствовала је и сарадница УНИЦЕФ-а Душица Чолаковић“.

Подели са другима
Facebook
Twitter
LinkedIn

истражи више