Обележена Дечја недеља у ПУ “Лане”, под слоганом “Дете је дете, да га волите и разумете” у периоду од 04.10.2021.-08.10.2021.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ПРВИ ДАН ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

ПОНЕДЕЉАК 04.10.2021.

Напомена: све планиране активности организоване се у складу са прописаним мерама кризног штаба и у складу са епидемиолошком ситуацијом.

           Први дан дечје недеље под слоганом „Дете је дете да га волите и разумете“ традиционално је отворен промовисањем дечјих права – Буквар дечјих права. У сва три објекта деца су рецитовала стихове која се односе на права детета, певала песмице и играла уз музику.

Објекат „Сунце“

Објекат „Маслачак“

Објекат „Цврчак“ 

УТОРАК 05.10.2021.

          Другог дана Дечје недеље, у сва три објекта организоване су ликовне радионице где су учествовала сва деца. Деца су сликала разним техникама по разним површинама и тако су настала различита уметничка дела.

          Након тога, направили смо онлајн дружење где су се деца путем вибера и видео позива разговарала са својим другарима из другог објекта нашег вртића.

Објекат „Сунце“

Објекат „Маслачак“

Објекат „Цврчак“

СРЕДА 06.10.2021.

            У среду, трећег дана Дечје недеље је нашу Установу посетила координатор за образовање, представници локалне самоуправе, представници Зелене оазе, и пчелари који су деци поделили мед. Од представника локалне самоуправе деца су добила играчке, а деца су представницима локалне самоуправе заузврат даривала предмете које су сами израдили. Пчелари су предшколским групама, традиционално поклонили теглице меда, а деца су пчеларима поклонили предмете које су направили за њих.

Објекат „Сунце“

Објекат „Маслачак“

Објекат „Цврчак“

ЧЕТВРТАК 07.10.2021.

          Четвртог дана Дечје недеље смо организовали спортске активности у којима су у сва деца учествовала. У оквиру спортских активности, организован је и РТС Крос за предшколске групе, па су се наши предшколци борили за прво, друго и треће место.  Играли смо се и такмичили помоћу разних конструктора.  

РТС Крос

Објекат „Маслачак“

Објекат „Цврчак“

       Четвртог дана дечје недеље објекат „Цврчак“ је посетила директорка библиотеке „Никола Сикимић Максим“, Јована Дишић, мама девојчице из старије групее, која је деци поделила чланске карте и причала им о томе шта све могу видети у библиотеци, како могу позајмити књиге итд. Деца су њој поклонила поклоне које су за њу спремили.

ПЕТАК 08.10.2021.

          Петог дана Дечје недеље у објекту „Сунце“ и „Маслачак“ у посету нам је дошла библиотекарка из библиотеке „Никола Сикимић Максим“ и донела пуно књига које смо листали. Сва деца су добила чланске карте које ће моћи да користе и изнајмљују књиге са својим родитељима.

          Након ове посете организована је журка и торта за све другаре. Ђускали смо и певали а након тога сладили се тортом.

Објекат „Сунце“

,

Објекат „Маслачак“

          У објекту „Маслачак“ је након посете библиотеке органозована журка у оквиру које смо организовали и маскембал и бирали најбољу маску. Након тога славили смо уз торту и музику.

Објекат „Цврчак“

            У објекту „Цврчак“ организована је модна ревија и журка. Деца су добила медаљоне од папира на којима је писало најлепши сам.

Директор

Биљана Кецман

Стручни сарадник педагог

Јелена Славић

Подели са другима
Facebook
Twitter
LinkedIn

истражи више