Obeležena Dečja nedelja u PU “Lane”, pod sloganom “Dete je dete, da ga volite i razumete” u periodu od 04.10.2021.-08.10.2021.

Facebook
Twitter
LinkedIn

PRVI DAN DEČJE NEDELJE

PONEDELJAK 04.10.2021.

Napomena: sve planirane aktivnosti organizovane se u skladu sa propisanim merama kriznog štaba i u skladu sa epidemiološkom situacijom.

           Prvi dan dečje nedelje pod sloganom „Dete je dete da ga volite i razumete“ tradicionalno je otvoren promovisanjem dečjih prava – Bukvar dečjih prava. U sva tri objekta deca su recitovala stihove koja se odnose na prava deteta, pevala pesmice i igrala uz muziku.

Objekat „Sunce“

Objekat „Maslačak“

Objekat „Cvrčak“ 

UTORAK 05.10.2021.

          Drugog dana Dečje nedelje, u sva tri objekta organizovane su likovne radionice gde su učestvovala sva deca. Deca su slikala raznim tehnikama po raznim površinama i tako su nastala različita umetnička dela.

          Nakon toga, napravili smo onlajn druženje gde su se deca putem vibera i video poziva razgovarala sa svojim drugarima iz drugog objekta našeg vrtića.

Objekat „Sunce“

Objekat „Maslačak“

Objekat „Cvrčak“

SREDA 06.10.2021.

            U sredu, trećeg dana Dečje nedelje je našu Ustanovu posetila koordinator za obrazovanje, predstavnici lokalne samouprave, predstavnici Zelene oaze, i pčelari koji su deci podelili med. Od predstavnika lokalne samouprave deca su dobila igračke, a deca su predstavnicima lokalne samouprave zauzvrat darivala predmete koje su sami izradili. Pčelari su predškolskim grupama, tradicionalno poklonili teglice meda, a deca su pčelarima poklonili predmete koje su napravili za njih.

Objekat „Sunce“

Objekat „Maslačak“

Objekat „Cvrčak“

ČETVRTAK 07.10.2021.

          Četvrtog dana Dečje nedelje smo organizovali sportske aktivnosti u kojima su u sva deca učestvovala. U okviru sportskih aktivnosti, organizovan je i RTS Kros za predškolske grupe, pa su se naši predškolci borili za prvo, drugo i treće mesto.  Igrali smo se i takmičili pomoću raznih konstruktora.  

RTS Kros

Objekat „Maslačak“

Objekat „Cvrčak“

       Četvrtog dana dečje nedelje objekat „Cvrčak“ je posetila direktorka biblioteke „Nikola Sikimić Maksim“, Jovana Dišić, mama devojčice iz starije grupee, koja je deci podelila članske karte i pričala im o tome šta sve mogu videti u biblioteci, kako mogu pozajmiti knjige itd. Deca su njoj poklonila poklone koje su za nju spremili.

PETAK 08.10.2021.

          Petog dana Dečje nedelje u objektu „Sunce“ i „Maslačak“ u posetu nam je došla bibliotekarka iz biblioteke „Nikola Sikimić Maksim“ i donela puno knjiga koje smo listali. Sva deca su dobila članske karte koje će moći da koriste i iznajmljuju knjige sa svojim roditeljima.

          Nakon ove posete organizovana je žurka i torta za sve drugare. Đuskali smo i pevali a nakon toga sladili se tortom.

Objekat „Sunce“

,

Objekat „Maslačak“

          U objektu „Maslačak“ je nakon posete biblioteke organozovana žurka u okviru koje smo organizovali i maskembal i birali najbolju masku. Nakon toga slavili smo uz tortu i muziku.

Objekat „Cvrčak“

            U objektu „Cvrčak“ organizovana je modna revija i žurka. Deca su dobila medaljone od papira na kojima je pisalo najlepši sam.

Direktor

Biljana Kecman

Stručni saradnik pedagog

Jelena Slavić

Podeli sa drugima
Facebook
Twitter
LinkedIn

istraži više